Kennis maken

Als je in groep 7/8 zit moet je al goed gaan nadenken over je middelbare school opleiding. Wat wil je, wat kan je en wat is er allemaal mogelijk?

Wij laten je hier alvast kennis maken met onze school.

AlvastWalburg voor
groep 8

Alvast Walburg, een dag uit het leven van een brugklasleerling.

Op 1 november 2022 maakten bijna 700 leerlingen uit groep 8 kennis met onze school. Zij kregen die dag een echt lesrooster, met verschillende vakken en steeds andere docenten. Ze zaten niet de hele dag in hetzelfde lokaal, maar volgden iedere les in een ander lokaal. 

Alvast Walburg is voor iedereen; het maakt niet uit of je mavo, havo of atheneum gaat doen. Het Walburg College is er voor iedereen.

Wil je meer weten over onze school. Houdt onze website in de gaten, want er komen nog veel meer momenten om kennis met ons te maken.

 

Open Huis

Van 23 t/m 26 januari organiseerden wij ons Open Huis op Maat.

We gaan rondleidingen door de school verzorgen voor kleine groepjes leerlingen uit groep 8 en hun ouders.

Het inschrijven voor de rondleidingen op maat kan met de Open Dag App of via deze link

U vult uw eigen e-mailadres in, en de naam van uw kind. Zodra u op login klikt, komt u op de site waar u uw keuze voor een rondleiding kunt maken. 

Walburgon Tour voor groep 7

In de periode februari-maart gaan onze docenten bij toerbeurt langs bij de basisscholen om een les van ca. 45 minuten te verzorgen. Dit kan een biologieles zijn, of een tekenles, een TTO- les of een les die te maken heeft met het Technasium.  

Op deze manier leren de kinderen uit groep 7 al enkele docenten kennen én wordt hun kennis op een leuke manier verbreed.

Afspraken over deze lessen maken wij met de leerkrachten van de basisschool.

Meeloop- middagen

TTO en Technasium is voor leerlingen met een havo, havo/vwo of een vwo advies.

Na de kerstvakantie hebben we een speciale middag voor leerlingen die TTO of Technasium willen kiezen. Die middag vertellen we je meer over hoe die opleiding eruit ziet.

De TTO meeloopmiddag is op dinsdag 31 januari van 13.00 – 16.00 uur.

De Technasium meeloopmiddag is op woensdag 1 februari van 13.15 – 15.00 uur.

Je kunt je inschrijven voor deze meeloopmiddagen met de Open Dag App of via deze link.

Voor TTO en Technasium vragen wij een vrijwillige ouderbijdrage.

Nieuwsgierig? Misschien vind je dit wel leuk om te kijken:

VO-gids

In de VO-gids lees je meer over onze school.

Klik hier voor de VO-gids.

Aanmelden

Zodra de inschrijfformulieren voor het schooljaar 2023-2024 beschikbaar zijn, kunt u deze hier vinden. Wilt u uw kind nog voor dit schooljaar aanmelden, neemt u dan contact met ons op via info@walburgcollege.nl.

Ingeschrevenhoe gaat het verder?

Leerlingen die na de zomervakantie starten op het Walburg College, maken voor de zomer al kennis met hun mentor. Dit gebeurt op woensdagmiddag 14 juni. ’s Avonds is er een kennismakingsbijeenkomst voor de ouders van de nieuwe brugklasleerlingen.

Gymkleding

Op het Walburg College sporten leerlingen van leerjaar 1 in gymkleding van de school.

Leerlingen zijn verplicht om deze kleding voor het begin van het schooljaar aan te schaffen. De eerste aanschaf wordt centraal geregeld.

De prijs van een T-shirt met opdruk bedraagt € 10,00. Nieuwe shirts kunnen besteld worden op het secretariaat.

Device

In de eerste drie leerjaren moeten de leerlingen beschikken over een device (laptop, chromebook, tablet, iPad) dat zowel op school als thuis gebruikt kan worden. Ouders schaffen dit device zelf aan.

Planagenda

Op de eerste schooldag krijgen de leerlingen van ons een planagenda. In de mentorlessen leren zij hoe ze hiermee moeten werken.

SideMenu