Kennis maken

Als je in groep 7/8 zit moet je al goed gaan nadenken over je middelbare school opleiding. Wat wil je, wat kan je en wat is er allemaal mogelijk?

Wij laten je hier alvast kennis maken met onze school.

AlvastWalburg voor
groep 8

Alvast Walburg, een dag uit het leven van een brugklasleerling.

Op 1 november 2022 maakten bijna 700 leerlingen uit groep 8 kennis met onze school. Zij kregen die dag een echt lesrooster, met verschillende vakken en steeds andere docenten. Ze zaten niet de hele dag in hetzelfde lokaal, maar volgden iedere les in een ander lokaal. 

Alvast Walburg is voor iedereen; het maakt niet uit of je mavo, havo of atheneum gaat doen. Het Walburg College is er voor iedereen.

Wil je meer weten over onze school. Houdt onze website in de gaten, want er komen nog veel meer momenten om kennis met ons te maken.

 

Walburg Junior 7.0!

Nieuw én uniek in deze regio:
Walburg Junior 7.0!

Zit je in groep 7, dan komt de middelbare school opeens dichtbij.
Het Walburg College organiseert special voor kinderen uit groep 7 een kennismakingsmiddag. Uiteraard zijn de ouders ook van harte welkom. 

Noteert u 12 juni in de agenda? Van 16.00 tot 18.00 uur kunt u samen met uw kind de school ervaren. 

Aanmelden vooraf is niet nodig. In deze flyer leest u er meer over. Walburgon Tour voor groep 7

In de periode februari-maart gaan onze docenten bij toerbeurt langs bij de basisscholen om een les van ca. 45 minuten te verzorgen. Dit kan een biologieles zijn, of een tekenles, een TTO- les of een les die te maken heeft met het Technasium.  

Op deze manier leren de kinderen uit groep 7 al enkele docenten kennen én wordt hun kennis op een leuke manier verbreed.

Afspraken over deze lessen maken wij met de leerkrachten van de basisschool.

Meeloop- middagen

TTO en Technasium is voor leerlingen met een havo, havo/vwo of een vwo advies.

Ieder jaar, rond februari, hebben we een speciale middag voor leerlingen die TTO of Technasium willen kiezen. Die middag vertellen we je meer over hoe die opleiding eruit ziet.

Voor TTO en Technasium vragen wij een vrijwillige ouderbijdrage.

Nieuwsgierig? Misschien vind je dit wel leuk om te kijken:

VO-gids

In de VO-gids lees je meer over onze school.

Klik hier voor de VO-gids.

Aanmelden

Deze week krijgen alle basisscholen in Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht en omliggende gemeenten onze inschrijfformulieren. 

Aanmelden gaat in principe via de basisschool. 

Zit uw kind op een school buiten de regio, dan kunt u het inschrijfformulier downloaden, met de daarbij behorende bijlagen


Ingeschrevenhoe gaat het verder?

Leerlingen die na de zomervakantie starten op het Walburg College, maken voor de zomer al kennis met hun mentor. Dit gebeurt op woensdagmiddag 14 juni. ’s Avonds is er een kennismakingsbijeenkomst voor de ouders van de nieuwe brugklasleerlingen.

Gymkleding

Op het Walburg College sporten leerlingen van leerjaar 1 in gymkleding van de school.

Leerlingen zijn verplicht om deze kleding voor het begin van het schooljaar aan te schaffen. De eerste aanschaf wordt centraal geregeld.

De prijs van een T-shirt met opdruk bedraagt € 10,00. Nieuwe shirts kunnen besteld worden op het secretariaat.

Device

In de eerste drie leerjaren moeten de leerlingen beschikken over een device (laptop, chromebook, tablet, iPad) dat zowel op school als thuis gebruikt kan worden. Ouders schaffen dit device zelf aan. Belangrijkst is dat, zeker bij een tablet of iPad, deze niet al te oud is; apps functioneren dan soms niet meer.

Planagenda

Op de eerste schooldag krijgen de leerlingen van ons een planagenda. In de mentorlessen leren zij hoe ze hiermee moeten werken.

SideMenu