ONTDEK WALBURG

Ga jij, samen met je ouders, mee op ontdekkingsreis?

Als je in groep 7 of 8 zit dan komt de middelbare school opeens dichtbij. Misschien ben je al eens bij ons geweest toen je in groep 7 zat, bij Walburg Junior 7.0. Of was je er afgelopen 2 november, bij Alvast Walburg?

Wil jij je ouders ook zo graag het Walburg College laten zien?

Op maandag 29 januari organiseert het Walburg College speciaal voor jou en je ouders ONTDEK WALBURG. Je gaat op ontdekkingsreis door onze school en maakt kennis met alle afdelingen.

Alle lokalen staan open en de docenten geven informatie over hun vak. Bij sommige vakken ga je zelf aan de slag. Leerlingen die volgend jaar naar de mavo gaan moeten vooral ook een kijkje nemen bij de praktijkvakken D&P (Dienstverlening & Producten) en BCP (Bèta Challenge Programma).

Leerlingen met een havo/vwo-advies kunnen op het Walburg College ook kiezen voor het Technasium of Tweetalig Onderwijs.

Kom naar de Technasiumwerkplaats en stel al je vragen aan een van de aanwezige docenten. Of zoek de docenten van de tweetalige afdeling op en laat ze vertellen over alle dingen die je naast de normale lessen nog kunt doen.

Op het Walburg College werk je met een flexrooster, met kernlessen van 80 minuten en flexlessen van 40 minuten. De kernlessen staan altijd in je rooster. Je krijgt dan vakken zoals Nederlands, Engels, geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen en muziek. De flexlessen worden o.a. gebruikt voor de mentorlessen en vakken waar je extra ondersteuning voor kunt gebruiken. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld theaterlessen of extra muziek.

En misschien ben jij wel een grote fan van sporten. Je kan je dan bij ons aanmelden voor het Sport Talent Team. Naast de gewone gymlessen ga je dan bijvoorbeeld trampolinespringen, kickboksen, basketballen en nog veel meer sporten.

Genoeg te ontdekken dus op 29 januari. Ga jij mee op deze mooie ontdekkingsreis? Je kunt vertrekken vanaf 17.00 uur en om 21.00 uur zit de reis er dan echt op. Tot dan!

SideMenu