Oud-Technasiumleerling Eveline Plazier bezoekt Walburg College met zonneauto

Dinsdag 12 maart kreeg Het Walburg College in Zwijndrecht bezoek van het Brunel Solar Team. Eveline Plazier, die vroeger zelf op deze school zat, gaf de leerlingen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. 

Eveline vertelt de leerlingen over de race. Foto: Brunel Solar Team.

Eveline vertelt: “Ik heb op deze school het Technasium afgerond en wist hierdoor dat ik aan de Technische Universiteit in Delft wilde studeren. Dat ik nu andere leerlingen kan inspireren om de techniek in te gaan en te enthousiasmeren voor ons project is heel gaaf! Om dit te kunnen uitdragen op mijn oude school is extra leuk!”  

Eveline studeert Industrieel Ontwerpen. Haar beslissing om haar studie een jaar stop te zetten en zich te wijden aan het bouwen van een zonneauto getuigt van haar ongeëvenaarde vastberadenheid en passie voor technologische innovatie. Ze illustreert krachtig dat elke studieachtergrond een waardevolle bijdrage kan leveren aan teamprestaties, zolang er de motivatie is om met elkaar te leren, te groeien en te innoveren. Dit doel sluit perfect aan bij ons Technasium waar leerlingen in teams werken aan innovatieve oplossingen voor een betere en duurzamere wereld.

Tijdens het bezoek legde Eveline uit hoe een zonneauto wordt gebouwd en hoe die werkt. Daarna kregen de leerlingen de kans om de meegebrachte zonneauto Nuna 11S van dichtbij te bekijken. De leerlingen luisterden aandachtig naar de presentatie en waren erg onder de indruk van de zonneauto.

De race

Het Brunel Solar Team bestaat uit 11 TU-studenten uit Delft. Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto. Van 13 tot 20 september zal het team deelnemen aan de Sasol Solar Challenge, die ook wel bekend staat om de meest extreme zonnerace. Acht dagen lang zal het team proberen zo veel mogelijk kilometers af te leggen van Johannesburg naar Kaapstad. Dat is ongeveer een afstand van 4000 kilometers.

Na al zeven keer wereldkampioen te zijn geworden in Australië gaat het team ook dit jaar weer alles op alles zetten om voor de vijfde keer op rij de overwinning uit Zuid-Afrika mee naar huis te nemen.

Het Walburg College is er trots op dat oud-Technasiumleerlingen met plezier terug komen naar hun oude school. Samen zorgen we voor meer gedreven studenten van bèta technische studies.

SideMenu